5 onder de Spaanse zon

Wanneer ik een tijdje niks publiceer op Facebook of LinkedIn krijg ik van verschillende kanten de vraag of ik nog elke dag schrijf. Jazeker, op mijn blog verschijnt elke dag een stukje. De ene dag is het langer dan de andere dag, maar elke avond zit ik achter de laptop. Ook de dagen dat ik met mijn vriendinnen in Spanje was tikte ik blogjes op de telefoon. Hieronder de 5 uit Spanje.

blessed#Blessed
Kort maar krachtig: ik heb het niet zo op het te pas en te onpas strooien met #blessed of #dankbaar. Maar als je 25 jaar vriendschap met 11 vriendinnen onder de Spaanse zon mag vieren, dan is er veel om dankbaar voor te zijn.

 

MeditatieDe logica van geluk
Wat gebeurt er als de Chief Business Officer van Google zich gaat bezighouden met geluk? Een oplossingsgericht algoritme om zoveel mogelijk mensen ter wereld gelukkig te maken. Volgens Gawdat wordt iedereen gelukkig geboren, maar maken we onszelf ongelukkig in ons hoofd.

 

TEDBig Brother
Interessante TED-talk over hoeveel bedrijven over je te weten kunnen komen gebaseerd op je online gedrag. Door het combineren van grote hoeveelheden informatie worden allerlei patronen zichtbaar. Deze zijn soms onschuldig, maar kunnen in de verkeerde handen ook zeer schadelijk zijn. Food for thought.

 

Op herhaling
Een kort blogje dat ik snel typte voordat we aan tafel gingen voor ons afsluitende diner. We hadden het die dag in de auto gehad over ‘This is water’ en ‘Vuilniswagens’. Ik zette beide blogs nog een keer bij elkaar, zodat niemand hoeft te zoeken.

 

nostalgieNostalgie
Een paar dagen mijmeren over die goeie ouwe tijd, daar is niks mis mee. Nostalgie bevordert zelfwaarde, het gevoel ergens bij te horen, psychologische groei en onbaatzuchtigheid. Met korte TEDEd animatie.

Site Footer

Sliding Sidebar