De 7 van afgelopen week

Een beetje magertjes, dat waren mijn blogs van afgelopen week.   Het kwam elke keer op de laatste uurtjes van de dag aan, na de de nodige glazen wijn. Het viel niet altijd mee om de woorden goed op het scherm te krijgen. Vanaf maandag gaan we weer terug in het ritme, ook qua eten en alcohol.

Een overzicht van de 7 van afgelopen week.

 

The year of living biblicallyBoek uit
Ik las afgelopen week het boek ‘The year of living biblically’. Een geestig en oprecht boek van schrijver A.J. Jacobs, die vindt dat je het mee moet maken voordat je mee kan praten.

 

 

Meten is wetenMeten is weten?
Met je telefoon, fitness tracker en andere gadgets kun je precies meten hoe je er fysiek voor staat. De vraag is of dat altijd handig is. Soms is het beter eerst te weten en dan pas te meten.

 

 

Eeuwig
Rome, de eeuwige stad. Waar twee eeuwen geleden de oude Romeinen zich verlustigden aan het bloedvergieten in het Colosseum, lopen nu drommen toeristen met selfiesticks.

 

 

UniversumBig history
Historicus David Christian neemt je in zijn TED-talk mee van de oerknal 13,7 miljard jaar geleden naar de huidige tijd. Interessant, levendig en bijna niet te bevatten.

 

 

HardlopenMoedig
De Australische Jessica Hay weegt bijna 200 kilo wanneer ze besluit dat het tijd is voor een andere levensstijl. Ze begint met hardlopen en stelt zichzelf ten doel ooit een marathon te lopen.

 

 

FietsenBewust onbekwaam
Op de fiets voel ik mij bewust onbekwaam. Mijn leerproces is als een beklimming: soms moet ik even richting dal kijken hoeveel ik al geklommen heb, in plaats van omhoog kijken hoeveel ik nog te gaan heb.

 

 

Time to say goodbye
De vakantie zit erop, tijd om weer naar huis te gaan. Arrivederci.

 

 

Site Footer

Sliding Sidebar