Eeuwig

We waren vandaag in Rome, waar we ons lieten overweldigen door de Sint-Pieter, ons verwonderden over het Pantheon en het geluk zochten bij de Trevifontein. Ik wou dat ik een jaar in plaats van een dag had om de stad te leren kennen.

Rome, de eeuwige stad. Waar twee millenia geleden de oude Romeinen zich verlustigden aan het bloedvergieten in het Colosseum, lopen nu drommen toeristen. In de Sint Pieter is het het alleen nog stil als de grote massieve deuren gesloten zijn. Mensen uit alle windstreken komen naar Rome om zich deel te voelen van de geschiedenis. Wij ook. Hadden de Romeinse keizers ooit kunnen bedenken dat het publiek in hun Colosseum zou bestaan uit toeristen met een selfiestick? Wat zou Michelangelo ervan denken dat zijn verstilde piëta door glas gescheiden wordt van de allesbehalve stille bewonderaars.

In Rome sta je met een been in de rijke historie en met het andere in de moderne tijd. Dat maakt het zo bijzonder. Iedereen wil zich daar onderdeel van voelen. We laten ons vereeuwigen in de eeuwige stad en hopen zo zelf een heel klein deel van de geschiedenis te worden.

 

Site Footer

Sliding Sidebar