Oude ideeën voor nieuwe tijden: stoïcisme uitgelegd

Ik lees veel populaire psychologie (oftewel zelfhulp) boeken en kom telkens weer stoïcijnse principes tegen. De manieren waarop deze oude ideeën worden toegepast in het moderne leven vind ik waardevol en interessant. Ik schreef er zelf ook een blog over: Hoe filosofie je leven kan redden. Toch ben ik benieuwd naar de geschriften van de stoïcijnse filosofen zélf. Seneca, Marcus Aurelius en Epictetus leefden in een andere tijd met andere uitdagingen. Hoe passen hun ideeën in het oude Rome van de 1e eeuw na Christus? Hoe kan het dat deze ideeën nu nog steeds relevant zijn? Daar ga ik op vakantie over lezen en schrijven. Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius mogen mee op vakantie, terug naar hun roots.

De volgende animatie legt in 5.30 minuten uit waar stoïcisme vandaan komt, wat het is en hoe het in de huidige tijd toegepast wordt. De moeite van het kijken waard!

Site Footer

Sliding Sidebar