Start with why

Een van de bekendste en meest bekeken TED-talks is ‘How great leaders inspire action’ van Simon Sinek. Organisaties, maar ook personen, moeten niet alleen duidelijkheid hebben welk resultaat ze willen bereiken en hoe ze daar willen komen, maar vooral ook waarom ze dat willen. Dat we tegenwoordig zoveel bezig zijn met het ontdekken van onze ‘why’ komt onder andere door deze TED-talk en het bijbehorende boek. Maar heel eerlijk, hoewel ik mijn why wel zo’n beetje gevonden heb, ben ik nog steeds op zoek naar mijn ‘how’ en ‘what’.

Want zodra je je drijfveren gevonden hebt begint het pas. Om meer in overeenstemming met je waarom te leven,  zal je jezelf de vraag moeten stellen wat je zou willen veranderen aan werk of leven. Wat wil je toevoegen, wat wil je loslaten, wat moet blijven zoals het is? Vervolgens moet je uitvinden welke overtuigingen je tot nu toe hebben tegengehouden te veranderen. En daarna zal je ook in actie moeten komen en het experiment aangaan, op weg naar je doel. Een coach kan daarbij helpen, of je kan je eerste stappen zetten door jezelf te coachen. Maar denk niet dat je er bent als je eenmaal het waarom van je leven hebt gevonden: het gaat om de reis en niet de bestemming.

Site Footer

Sliding Sidebar